V-AGRO
WIELOSKŁADNIKOWY ŚRODEK BIOBÓJCZY – DEZYNFEKUJĄCY NA BAZIE ALDEHYDÓW I CZWARTORZĘDOWYCH ZWIĄZKÓW AMONIOWYCH – najwyższa zawartość aldehydu glutarowego.
Pozwolenia na obrót produktem biobójczym nr 5551/13.
ZASTOSOWANIE:
- do higieny w pomieszczeniach inwentarskich – kurniki, chlewnie, obory, itp.
- do odkażania gleby i podłoża, skrzynek, parapetów, narzędzi stosowanych w produkcji ogrodniczej,
- do odkażania szklarni, tuneli foliowych, magazynów, chłodni, mat dezynfekcyjnych,
- do higieny środków transportu, ramp załadowczych, mat i basenów w śluzach sanitarnych
CHARAKTERYSTYKA I SKŁAD CHEMICZNY:
Ciecz przezroczysta o charakterystycznym zapachu aldehydów.
Zawiera aldehyd glutarowy 240g/kg (264g/l), formaldehyd 172g/kg (189g/l), czwartorzędowe związki amoniowe – chlorekalkilodimetylobenzyloamonowy 27g/kg (29g/l).
WŁAŚCIWOŚCI:
- posiada szerokie spektrum dezynfekcyjne,
- nie wymaga specjalnych warunków temperaturowych i wilgotnościowych w trakcie wykonywania zabiegów dezynfekcji,
- wysoka skuteczność dezynfekcyjna przy niskich stężeniach.
ZALECANE STĘŻENIA
Zalecane stężenie przy oprysku 0,5 – 1% stosując 1 litr roztworu na 3-4m2.
Zamgławianie termiczne (dezynfekcja „na ciepło”) lub ULV (dezynfekcja „na zimno”) stosować 0,9 litra środka na 1000 m3 kubatury.
SPOSÓB UŻYCIA
V-AGRO należy nanosić na powierzchnie dezynfekowane za pomocą opryskiwaczy ręcznych, spalinowych, elektrycznych lub ciśnieniowych. V-AGRO jest preparatem świetnie nadającym się do dezynfekcji poprzez zamgławianie termiczne lub ULV.
INFORMACJE DODATKOWE
Skuteczność biobójcza potwierdzona badaniami według norm europejskich. Preparat został przebadany w Zakładzie Wirusologii i Bakteriologii Instytutu Ochrony Roślin w Poznaniu. Badania zostały wykonane w celu określenia skuteczności bójczej w stosunku do wirusa mozaiki pepino, raka bakteryjnego i szarej pleśni.
Skuteczność biobójcza w stosunku do: | ||
BAKTERIE Rak bakteryjny pomidora | GRZYBY Szara pleśń | WIRUSY Wirus mozaiki pepino |
1,0% | 1,0% | 1,0% |